Kentekencard met tenaamstellingscode aanvragen

Via onderstaand formulier vraagt u eenvoudig een vervangende kentekencard met tenaamstellingscode aan. De kosten hiervoor bedragen €47,95.

Heeft u alleen een nieuwe tenaamstellingscode nodig?

1 Uw gegevens
2 Controleer gegevens
3 Betaling
  • Uw volledige naam
  • Aanvraaggegevens

  • Het opgegeven e-mailadres wordt gebruikt voor het versturen van de bevestigingsmail met daarin extra informatie.
  • Voertuiggegevens

  • Zonder spaties of streepjes
  • Laatste 4 cijfers van het chassisnummer

Bent u uw tenaamstellingscode of kentekencard verloren?

Bij uw kentekenbewijs heeft u altijd een tenaamstellingscode nodig. De tenaamstellingscode heeft u nodig als u uw auto, motor of scooter wilt verkopen, overschrijven, schorsen of exporteren. Ook als u uw voertuig wilt slopen heeft u een tenaamstellingscode nodig.

Bent u de code (of een deel daarvan) kwijt, dan kunt u een nieuwe tenaamstellingscode aanvragen. U ontvangt dan per post uw nieuwe tenaamstellingscode van 9 cijfers. Uw oude tenaamstellingscode komt direct te vervallen.

Voorwaarden voor aanvraag nieuwe kentekencard

U kunt alleen een aanvraag voor een tenaamstellingscode indienen als:

  • het voertuig op uw naam staat
  • iemand anders u toestemming geeft om het namens hen aan te vragen

Geen tenaamstellingscode bij papieren kentekenbewijs

Heeft u een papieren kentekenbewijs? Dan hoeft u geen tenaamstellingscode aan te vragen. Bij een papieren kentekenbewijs heeft u nooit een tenaamstellingscode ontvangen.

Geen meldcode

Heeft u geen meldcode? Kentekencode.nl kan in veel gevallen een onderzoek starten naar uw voertuig om de meldcode te achterhalen. Voor meer informatie gaat u naar meldcode voertuig aanvragen.

Als u uw voertuig wilt verkopen, overschrijven, schorsen of exporteren. Dan heeft u een tenaamstellingscode nodig. U kunt de tenaamstellingscode eenvoudig aanvragen via onze website. De tenaamstellingscode ontvangt u binnen enkele werkdagen per post op het adres waar u staat ingeschreven.

Nadat u een aanvraag heeft ingediend ontvangt u van ons een bevestigingsmail. Daarna ontvangt u binnen 3 werkdagen de nieuwe tenaamstellingscode per post. U ontvangt de code op het hetzelfde adres waar ook uw kenteken geregistreerd staat. U kunt geen verzoek doen om de tenaamstellingscode naar een ander adres te laten verzenden.

Wanneer u de tenaamstellingscode op maandag-donderdag tussen 00:00 en 20:00 bij ons aanvraagt wordt deze binnen twee werkdagen door de RDW verstuurd. U heeft de tenaamstellingscode onder normale omstandigheden dus binnen 3 werkdagen in huis. (Houd er rekening mee dat op maandag geen post wordt bezorgd).

Wanneer de aanvraag op vrijdag of in het weekend bij ons aankomt wordt deze onder normale omstandigheden de eerstvolgende woensdag of donderdag via de post bij u bezorgd.

Indien u voorrang wilt in het verwerkingsproces kiest u voor de optie 'Spoed'.

De tenaamstellingscode wordt verstuurd naar het adres van de geregistreerde eigenaar/houder van het kenteken. U kunt op https://www.rdw.nl/particulier/voertuigen/auto/uw-registratie-bij-de-rdw/uw-huidige-voertuigen-bekijken zien welke kentekens op uw naam geregistreerd staan.

Om te zien welk adres van u bekend is bij de overheid/RDW kunt u inloggen op https://mijn.overheid.nl >> “Persoonlijke gegevens” >> “Basisregistratie Personen” U ziet op deze pagina uw Adresgegevens. De tenaamstellingscode wordt naar uw huidige adres gestuurd.

Kentekencode.nl is een commerciële online dienstverlener op het gebied van RDW tenaamstellingscodes. Uw tenaamstellingscode wordt na het invullen van uw gegevens aangevraagd bij de RDW. Kentekencode.nl staat los van de RDW, wij verwerken enkel tenaamstellingscode aanvragen. kentekencode.nl is geen onderdeel van de RDW of een andere overheidsinstantie.

Als u uw meldcode van uw voertuig niet kunt vinden bestaat de mogelijkheid dat Kentekencode.nl een onderzoek naar uw voertuig in kan stellen. Voor meer informatie gaat u naar meldcode voertuig aanvragen.

Nadat u uw bestelling geplaatst is, wordt de dienst direct door ons geleverd. Het is niet mogelijk om uw geld terug te krijgen indien uw order reeds door ons verwerkt is. Bij gebruik van deze website ziet u af van uw herroepingsrecht. Indien wij niet alle benodigde gegevens van u ontvangen om de tenaamstellingscode voor u aan te vragen, kunt u geen beroep doen op een terugbetaling.

Wanneer u op kentekencode.nl een nieuwe tenaamstellingscode aanvraagt, wordt daarvoor € 16,45 in rekening gebracht. U krijgt na de betaling direct een bevestiging van uw aanvraag. Wij bieden tevens ook een spoed service aan voor slechts €1,99. Bij een spoed aanvraag krijgt u voorrang op reguliere aanvragen.

Nee, u kunt alleen een tenaamstellingscode ontvangen als u een kentekencard/pasje heeft. Vraag hier een nieuwe kentekencard i.c.m. een nieuwe tenaamstellingscode aan.

1.) Controleer eerst uw e-mailbox. Het kan zijn dat wij gegevens missen, wij sturen u dan altijd een e-mail. Tip: controleer ook uw spambox/reclame map.
2.) Heeft u na 5 werkdagen nog geen tenaamstellingscode per post ontvangen? Vul dan dit formulier in.

Kan ik mijn geld terugkrijgen?
Nadat u uw bestelling geplaatst heeft, wordt de dienst direct door kentekencode.nl geleverd. Het is niet mogelijk om uw geld terug te krijgen. Bij gebruik van deze website ziet u af van uw herroepingsrecht. Indien wij niet alle benodigde gegevens van u ontvangen om de tenaamstellingscode voor u aan te vragen, kunt u geen beroep doen op een terugbetaling.